Hjem - Lions Odsherred

Indsamling af brugte briller

Indsamling af brugte briller ved Europa-parlamentsvalget og folketingsvalget.

Lions i Danmark har igennem flere år samlet brugte briller ind ved de forskellige valg. Lions Odsherred følger trop og sætter indsamlingsbokse op ved de 5 valgsteder.

Men hvad sker der videre med de indsamlede briller. De kommer ikke kun til at hjælpe der, hvor de bliver sendt ud i u-landene, men også der hvor de bliver renset, målt og pakket er der en fantastisk historie.

Kører man til det sydlige Danmark, nærmere betegnet Nykøbing Falster og over broen ved Guldborgsund rammer man Lolland - omend det stadig er Nykøbing Falster - og straks er der en stor bygning på højre hånd, der rummer MultiCenter Syd.

MultiCenter Syd er en produktionsskole, der er et praktisk uddannelsestilbud baseret på værkstedundervisning. Her kan de unge prøve dig selv af i forskellige fagområder. Mens de arbejder, kan de tænke over vejen frem i livet.

Et af hovedformålene med at gå på MultiCenter Syd er, at deltagerne tilegner dig egenskaber, værdier og holdninger, som de kan bruge i dit videre forløb i tilværelsen.
Det drejer sig i bund og grund om den personlige udvikling og forberedelse frem mod et uddannelsesforløb eller start på arbejdsmarkedet. Dette sker i et intenst miljø, hvor der arbejdes med praktiske, kreative og boglige udfoldelser igennem en lang række spændende produktioner, projekter og opgaver.

Et af de mange projekter er briller. Derfor har Lions gennem mange år samarbejdet med skolen, der modtager de indsamlede briller. Eleverne sorterer briller, renser disse og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Over 30.000 par briller forlader hvert år Lions´opmålingssted, for at bliver fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er indsamlet gennem Lions. Er brillerne kassable tages glas ud ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug.